Skvělé „PRAŽENÉ Brambory“: Dobrota, která se hodí skoro ke všemu!

  • Příprava
    6 min.
  • Vaření
    27 min.
  • Porcí
    3
  • Zhlédnutí
    1 880




Dnes jsme si pro Vás připravili méně všední, ale o to chutnější recept na výborné smažené brambory.

Chutná naprosto dokonale a sami uvidíte, že si příště připravíte rovnou dvojitou porci!

Pojďme na to!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

  • 1,5 kg brambor
  • 1 ks větší cibule
  • 400 g vepřového masa nebo slaniny
  • 2 PL rostlinného oleje
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti
  • 2 PL másla

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Oškrábeme brambory. Následně je omyjeme a nastrouhejte nebo nakrájejte na tenké plátky. Je dobré je ještě jednou propláchnout pod vodou, abyste je zbavili přebytečného škrobu na povrchu.
  2. Nechte je okapat. Do rozehřátého oleje nesmí přijít ani kapka vody.
  3. Nyní si vezměte vepřové maso a nakrájejte ho na silné proužky. Doporučujeme použít například játra nebo vepřové stehno. Jedná se o sušší maso, které je šťavnaté a rychle hotové. Rozehřejte druhou pánev a dejte na ni opékat maso. K masu následně přidejte jednu cibuli. Nakrájejte ji na proužky nebo kostičky, záleží na vás.
  4. Pokud máte brambory osušené, může nalít olej do druhé pánve a nechat jej rozehřát. Potom dejte brambory do oleje a opékejte dozlatova. Pozor! Brambory v oleji nesmí plavat, jen je opékejte. Když budou opečené, přidejte k nim do jedné pánve maso s cibulkou. Do pánve následně přidejte ještě dvě polévkové lžíce másla a nechte dále deset minut vařit.
  5. Po dobu deseti minut by měly být brambory a maso přikryty, aby vepřové zkřehlo. Po této době oddělte poklici a suroviny dochuťte solí, pepřem či nějakými bylinkami, které máte rádi.

Máme hotovo.

Mňam!

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: postilla.ru



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *