Skvělé „PRAŽENÉ Brambory“: Dobrota, která se hodí skoro ke všemu!

-
Příprava6 min.
-
Vaření27 min.
-
Porcí3
-
Zhlédnutí1 880
Dnes jsme si pro Vás připravili méně všední, ale o to chutnější recept na výborné smažené brambory.
Chutná naprosto dokonale a sami uvidíte, že si příště připravíte rovnou dvojitou porci!
Pojďme na to!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
- 1,5 kg brambor
- 1 ks větší cibule
- 400 g vepřového masa nebo slaniny
- 2 PL rostlinného oleje
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
- 2 PL másla
Takto budeme v receptu postupovat:
- Oškrábeme brambory. Následně je omyjeme a nastrouhejte nebo nakrájejte na tenké plátky. Je dobré je ještě jednou propláchnout pod vodou, abyste je zbavili přebytečného škrobu na povrchu.
- Nechte je okapat. Do rozehřátého oleje nesmí přijít ani kapka vody.
- Nyní si vezměte vepřové maso a nakrájejte ho na silné proužky. Doporučujeme použít například játra nebo vepřové stehno. Jedná se o sušší maso, které je šťavnaté a rychle hotové. Rozehřejte druhou pánev a dejte na ni opékat maso. K masu následně přidejte jednu cibuli. Nakrájejte ji na proužky nebo kostičky, záleží na vás.
- Pokud máte brambory osušené, může nalít olej do druhé pánve a nechat jej rozehřát. Potom dejte brambory do oleje a opékejte dozlatova. Pozor! Brambory v oleji nesmí plavat, jen je opékejte. Když budou opečené, přidejte k nim do jedné pánve maso s cibulkou. Do pánve následně přidejte ještě dvě polévkové lžíce másla a nechte dále deset minut vařit.
- Po dobu deseti minut by měly být brambory a maso přikryty, aby vepřové zkřehlo. Po této době oddělte poklici a suroviny dochuťte solí, pepřem či nějakými bylinkami, které máte rádi.
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: postilla.ru
Leave a Review